Noć muzeja 2022. Pozdrav iz Lošinjskog muzeja!

U petak, 28. siječnja 2022. Lošinjski muzej održat će svoju 14. Noć muzeja koja će se na razini Hrvatske odvijati pod nazivom Između stvarnog i digitalnog. Lošinjski muzej u potpunosti se prilagodio temi pa će svojim virtualnim programom javnost upoznati sa stvarnim, fizičkim zbirkama. Ove godine u fokusu su stare razglednice – od prvih dopisnica bez slike do razglednica na kojima prevladava privlačna fotografija, njihova raznolikost pridonijela je njihovoj privlačnosti. Rijetko korištene u izvorne svrhe, danas su one ponajviše predmet kolekcionarskih sakupljanja, pri čemu je primarno zanimanje kolekcionara usmjereno motivu i razdoblju nastanka razglednice, dok je poruka poslane razglednice u drugom planu. Stoga će u ovoj Noći muzeja težište biti upravo na njihovoj poruci.

Razglednice – znak pažnje kojim dragim osobama poručujemo da su nam, unatoč fizičkoj udaljenosti, uvijek u mislima. I mi, pozdravom kojeg šaljemo iz Lošinjskog muzeja, poručujemo našim vjernim posjetiteljima, pratiteljima i prijateljima da ih, usprkos epidemiološkoj situaciji koja onemogućuje zajednička druženja, nismo zaboravili. Stoga je Noć muzeja i ove, kao i ranijih godina, nastao u suradnji s lokalnim stanovništvom koje se rado odazvalo kreiranju programa.

Razglednice iz Lošinjskog muzeja moći će se pogledati u petak, 28. siječnja, od 19 sati na Facebook i Instagram profilu te Youtube kanalu Lošinjskog muzeja.

Fotografije