Posjet / Suvenirnica

 

 

 

 

 

 

 

 

Ukoliko tražite prikladan poklon ili samo želite  detalj koji će  vas podsjetiti  na dane odmora  provedene na našim otocima, Arheološka zbirka  Osor u Osoru nudi bogati izbor suvenira kao što su replike uljanica, bogati izbor replike antičkog stakla, nakit  izrađen od replika rimskog novca.
Želite li se prisjetiti izložbe, uživati u radovima mnogobrojnih umjetnika koji su gostovali u  galerijama Lošinjskog muzeja  ili naučiti više o našoj tradiciji, običajima i narodnim nošnjama  u  ponudi su brojni katalozi izložbi  od kojih smo izdvojili „Narodne nošnje lošinjskog otočja“, „Punta Križa“, „Lošinjski hoteli,pansioni i lječilišta 1887 – 2012.“, „S Jadrana do Arktika“, „Grbovi i znakovi Veloga Lošinja“, „Lošinj i astronomija više od stoljeća“, „Straulino – as olimpijskog jedrenja“, "Alfred Keller (1875.-1945.)" i još mnogi drugi. Monografija „Apoksiomen“, Zbornik radova „Podvodna arheologija i nalaz brončane statue atlete Apoksiomena“ i katalog "Podvodna arheološka nalazišta lošinjskog arhipelaga"  zadovoljit će znatiželju svih ljubitelja podvodne arheologije. U sve tri zgrade Lošinjskog muzeja posjetitelji mogu kupiti kataloge izložbi te stručna i popularno-znanstvena izdanja o raznim temama iz lokalne kulturno-povijesne baštine.

 

 Posebna ponuda:

RASPRODAJA „ZLATNOG“ OTOČKOG LJETOPISA br. 5  - IZVORI ZA POVIJEST OTOKA LOŠINJA I CRESA  po cijeni od 10,00 kn

Prošlo je punih 26 godina od posljednjeg velikog stručnog skupa na temu povijesti naših otoka, a 24 godine od objave rezultata toga skupa. „Zlatni“ (jer su mu korice zlatne boje) Otočki ljetopis odavno je „punoljetan“, vremena su se promijenila, generacije također.  No bez obzira na godinu izdanja, davnu 1984., Otočki ljetopis br. 5 – Izvori za povijest otoka Lošinja i Cresa knjiga je trajne vrijednosti koju bi trebali imati svi oni koje zanima lokalna povijest i baština.
Što je pronađeno u antičkoj nekropoli na Kavuadi u Osoru, a čuva se u Arheološkom muzeju Istre u Puli? Što je osorski credo i zašto je europski važan? Zašto je Osorski evangelistar iz 11. stoljeća, koji se čuva u Vatikanskoj biblioteci, važan i za hrvatsku i za europsku povijest i umjetnost? O čemu govori Nerezinska kronika koju je Branko Fučić svojevremeno pronašao u trezoru riječke Sveučilišne knjižnice? Kakav su turizam promovirali  prvi lošinjski turistički vodiči s kraja 19. i početka 20. st.? Odgovori na ta i mnoga druga pitanja mogu se pronaći upravo u Otočkom ljetopisu br. 5.