Aktualno

FILMSKA RADIONICA OSNOVE FILMA U LOŠINJSKOM MUZEJU

Izložba "Utvrde Malog Lošinja"

Izložba „Crkve i kapele cresko-lošinjskog arhipelaga“

IZLOŽBA "SUSAK expo 2016"

SAMOSTALNA IZLOŽBA ANDREE STANIČIĆ: IZMEĐU SVJETOVA

IZLOŽBA GORANA ŠKOFIĆA „THE INTERRUPTIONS / PREKIDI“

Noć muzeja 2016.: Lošinjski muzej – kreativni inkubator

NOVO!!! KNJIGA "MALI LOŠINJ. KULTURNO-POVIJESNI VODIČ"

ZAPISNIK O OTVARANJU PONUDA PRISTIGLIH NA NATJEČAJ ZA IZRADU SUVENIRA

SLIKA

Kula

Muzejsko-galerijski prostor Kula u Velom Lošinju smješten je u kružnu obrambenu kulu iz 15. stoljeća. Stalna izložba govori o slavnoj velološinjskoj pomorskoj tradiciji i o počecima turizma, povezanim s dolaskom austrijskog nadvojvode Karla Stjepana u Veli Lošinj krajem 19. stoljeća. U prizemlju se može vidjeti replika antičkog kipa Apoksiomena, a na trećem katu je Galerija Kula u kojoj se od proljeća do jeseni održavaju likovne i druge izložbe.

Palača Fritzi

U sjedištu Lošinjskog muzeja, historicistickoj palači Fritzi iz 19. stoljeća, smještene su stalne izložbe Umjetnickih zbirki Maloga Lošinja – Zbirka starih majstora Piperata (slike pretežno talijanskih baroknih umjetnika) i Zbirka hrvatskih majstora A. V. Mihičića (slike i skulpture nastale u rasponu od 1916. do 70-ih godina 20. stoljeća). U prizemlju palače djeluje Galerija Fritzi sa cjelogodišnjim izložbenim programom.

Arheološka zbirka Osor

Arheološka zbirka Osor smještena je u nekadašnju Gradsku vijećnicu s loggiom iz 15. stoljeća. Otvorena je za javnost davne 1889. godine i jedna je od najstarijih arheoloških zbirki u Hrvatskoj. Predmeti izloženi u stalnom postavu većinom su iz najslavnijeg razdoblja osorske povijesti - ranog Rimskog Carstva: različiti tipovi amfora, fino keramičko posude, predmeti od stakla i metala, zbirka novčića, portretne glave i ulomci kamenih reljefa.