Međunarodni dan muzeja

U četvrtak, 18. svibnja 2017., Lošinjski muzej je proslavio Međunarodni dan muzeja koji se ove godine obilježava s temom  MUZEJI I SPORNE POVIJESTI: GOVORITI O NEIZRECIVOM U MUZEJIMA. 

Tim povodom pripremili smo u palači Fritzi izložbu „Općinski muzej – zaboravljena prošlost“ koja na svjetlo dana iznosi manje poznate činjenice i kontroverzne događaje iz „prešućene“ prošlosti, s nadom da će potaknuti raspravu. Pozivamo sve Lošinjanke, Lošinjane i one koji se takvima osjećaju ili im je Lošinj drag i srcu mio da svojim saznanjima upotpune „rupe“ u dosadašnjim saznanjima o fundusu Općinskog muzeja koji je djelovao od 1955. do 1960. godine.

Lošinjski muzej, kao i velik broj muzeja u Hrvatskoj, uključio se u Međunarodni dan muzeja i sudjelovanjem na 22. edukativnoj muzejskoj akciji pod nazivom Tajne u organizaciji Sekcije za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju pri Hrvatskom muzejskom društvu. U mjesecu muzeja, od 25. travnja do 18. svibnja 2017. godine, Lošinjski muzej posjetili su učenici Osnovne škole Maria Martinolića i bili sudionici zanimljivog  edukativno – kreativnog programa radionica nazvanog Odaj mi tajnu!

Ulaz u sve tri zgrade Lošinjskog muzeja bio je besplatan.

 

 

 

 

Fotografije